Tradíció és Innováció VI.: Magyar fejlesztések az űrben

When

2024.03.11.    
18:00 - 19:30

Bookings

Bookings closed

Where

Scruton Belváros
Zoltán utca 10., Budapest, 1054

Event Type

Loading Map....

A magyar talentumra büszkék vagyunk. Azt tartjuk magunkról, hogy minden problémára találunk megoldást, s a külföldiektől is azt halljuk, hogy nálunk sok értékes innováció születik.

A Scrutonban tavaly ősszel indult Tradíció és innováció című programsorozat folytatódik, s idén társszervezőként köszönthetjük a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetét. A résztvevők továbbra is találkozhatnak figyelemre méltó magyar fejlesztésekkel, megismerkedhetnek a különböző területek trendjeivel, inspirálódhatnak az ökoszisztéma meghatározó szereplőinek gondolatébresztő beszélgetéseiből.

Hatodik alkalommal a nemzetközi szintéren is elismert űripari innovációkat kifejlesztő 27G-Technology ( https://27g.space/ ) alapítója, Géczy Gábor osztja meg velünk a sikerük titkát. Az Európai Űrügynökség már 2020-ban beválasztotta őket az 50 legjobb európai űripari startup közé. Csúcsterméküket, a világ legkisebb elektromos sugárzásmérő eszközét, a RadNano-t nagy érdeklődéssel övezve mutatták be a tavalyi Space Tech Expo Europe-n Bremenben, Németországban, illetve bejutottak legutóbb a Top 100 Magyar Energia és Klímainnováció közé is. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy termékeik minél kevesebb anyagot és energiát használjanak fel, s a gyártásuk és az üzemeltetésük is minél környezetkímélőbb legyen.

Partnerünk lesz a beszélgetésben dr. Ferencz Orsolya űrkutató, a KKM űrkutatásért felelős miniszteri biztosa, akinek köszönhető, hogy 2018-tól új lendületet vett a magyar űripar, s aktív területe lett a magyar innovációs és startup ökoszisztémának. Megtudhatjuk, mit kell tudni ahhoz, hogy még komolyabb sikereket érhessünk el az űriparban.

A rendezvény házigazdája Szalai Piroska, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének munkatársa.

Helyszín: 1054 Budapest, Zoltán utca 10. – Scruton BELVÁROS
Időpont: 2024. március 11. hétfő, 18:00

// A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel, kérjük előzetesen regisztráljon! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!

Rendezvényünkön kép és hangfelvétel készül, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, illetve ha esetleg mégsem tud részt venni az eseményen, kérjük, írjon a program@scruton.hu e-mail címre! //

Bookings

Ez az esemény teltházas.

Asztalfoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.