Stílussal a divat ellen - Zalán Tibor és Falusi Márton költészetnapi beszélgetése

When

2024.04.11.    
18:00 - 19:30

Bookings

Bookings closed

Where

Scruton V.P.
Veres Pálné u. 12., Budapest , Pest , 1053

Event Type

Loading Map....

A könyvesboltok tapasztalata, hogy a regények még jól fogynak, de a verseskötetek alig-alig kelnek el. Miért is tér el olyannyira a költemények sorsa az azoknál általában jóval hosszabb prózai szövegtengerekénél? – kérdezhetnénk.

Van, akinek a válasz életbevágó: két meghívott vendégünknek, Zalán Tibor és Falusi Márton költőknek. Ők mesélnek majd arról, hogy olvasóik visszajelzései szerint, milyen messzire visszhangzik még a magyar líra egy-egy sora. A moderátor faggatja majd őket arról is, hogy létezik-e konzervatív irodalmi kánon és hogy miként lehet újra divatossá tenni a költészetet. A válaszok – már a két meghívottat ismerve – meglepőek lesznek, mert olyanokat hívtunk, akik nem a múltat siratják, sokkal inkább érdekli őket a jövő. Így hívunk mindenkit, aki (legalább) József Attila születésnapján szívesen hangolódik a rímek ősi hajnalára, s engedi meg magának, hogy költők versekkel provokálják.

Az esemény moderátora: Genda Noémi

VÁLTOZÁS!

Időpont: 2024. április 11. csütörtök, 18:00
Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 12. – Scruton V.P.

 

// A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel kérjük, előzetesen regisztráljon! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készül, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, illetve ha esetleg mégsem tud részt venni az eseményen, kérjük írjon a program@scruton.hu e-mail címre! //

Bookings

A foglalások erre az eseményre lezárva.

Asztalfoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.