Könyvbemutató - Sir Roger Scruton: A konzervativizmus

When

2024.02.01.    
18:30 - 20:00

Bookings

Bookings closed

Where

Scruton V.P.
Veres Pálné u. 12., Budapest , Pest , 1053

Event Type

Loading Map....
Bármily gyakran idézzük is Roger Scruton mondását, miszerint „a konzervativizmus inkább ösztön, mint elv”, a pontos jelentését megragadni csak nehezen tudjuk. Szerencsére, a nevezett filozófus több kötetet is szentelt a kérdésnek, így kellő mélységben is megismerhetjük nézeteit. A magyar olvasók most a szerző a tárgyról szóló legvégső összegzését vehetik a kezükbe. Nyilván, a megkerülhetetlen kérdés az, hogy mennyiben érvényesek Scruton felvetései a magyar helyzetre. Mind a hazai közélet, mind a magyarországi életvilág eltér az Angliaitól, miképpen más a magyar (bölcselő) észjárás is.
Három meghívott eszmetörténészünktől, dr. Megadja Gábortól, dr. Molnár Attila Károlytól és dr. Szilvay Gergelytől azt kértük, hogy merjenek vitatkozni Scruton felvetéseivel és egyben a közönséggel együtt keressék meg azt, amiben maradandót alkotott.
Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 12. – Scruton V.P.
Időpont: 2024. 02. 01. csütörtök, 18:30
A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel, kérjük előzetesen regisztráljon! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!
Rendezvényünkön kép és hangfelvétel készül, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!

Bookings

A foglalások erre az eseményre lezárva.

Asztalfoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.