Kereszténység és politika. - Beszélgetés Carl Schmitt könyve kapcsán

When

2024.01.08.    
18:00 - 19:30

Bookings

Bookings closed

Where

Scruton Belváros
Zoltán utca 10., Budapest, 1054

Event Type

Loading Map....

Carl Schmitt Katolicizmus és Politika c. könyve most jelent meg a Szent István Társulat kiadásában. Tartalmazza Schmitt korai írását a katolicizmus politikai szerepéről, illetve ehhez kapcsolódva a Politikai teológia: Négy fejezet a szuverenitásról c. híres munkáját.

Míg Schmitt nézeteit sokan bírálták, kifejezései átmentek a politikai gondolkodás szókészletébe, például a politikai teológia, melyről azóta is köteteket jelentetnek meg ismert és kevésbé ismert tudósok. A beszélgetés során nemcsak Schmitt munkáját értékeljük kritikusan, hanem a mögöttes kérdéseket is feszegetjük: mennyiben, hogyan vállalhat politikai szerepet az Egyház?

Dr. Mezei Balázs vallásfilozófus, a Corvinus Egyetem kutatóprofesszor vendégei Dr. Gájer László teológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara Keresztény Bölcseleti Tanszék vezetője, és Dr. Hidas Zoltán filozófus, szociológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánhelyettese, intézet- és tanszékvezető egyetemi tanára.

Helyszín: 1054 Budapest, Zoltán u. 10. – Scruton Belváros
Időpont: 2024. 01. 08. hétfő, 18:00

A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel, kérjük előzetesen regisztráljon! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!

Rendezvényünkön kép és hangfelvétel készül, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!

Bookings

Ez az esemény teltházas.

Asztalfoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.