Iszunk, tehát vagyunk - A magyar ellenforradalom

When

2024.04.10.    
18:00 - 19:30

Bookings

Bookings closed

Where

Scruton MCC
Tas vezér u. 3, Budapest, Pest, 1113

Event Type

Loading Map....

„Kevés győztes jobboldali eseménysorozat van, ezért meglepő, hogy a magyar ellenforradalom (1918–1921) nem része a mostani jobboldali emlékezetpolitikának, de a politikai hagyománynak sem. Ez a rendszerváltás után a magyar történetírás nagy adóssága.” – jelenti ki programadó írásában Pánczél Hegedűs János.

Vannak vállalható magyar ellenforradalmár hőseink? Miben áll az ellenforradalmi gondolkodás? Lehetséges ellenforradalmárként cselekedni manapság? Az ellenforradalom eszmetörténete magyar nézőpontból.

Pogrányi Lovas Miklós, az Alapjogokért Központ vezető kutatójának beszélgetőpartnerei: Dr. Nyirkos Tamás filozófus, az ellenforradalmi gondolkodás és a politikai teológiák tudósa, Pánczél Hegedűs János eszmetörténész, Az el nem mondott örökség – A magyar ellenforradalom meghatározásáról és kortárs történészi narratívájáról című, a Magyar Szemlében nemrég megjelent tanulmány szerzője.

VÁLTOZÁS!

Időpont: 2024. április 10. szerda, 18:00 óra
Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7. – Scruton MCC

 

// A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel kérjük, előzetesen regisztráljon! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készül, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, illetve ha esetleg mégsem tud részt venni az eseményen, kérjük írjon a program@scruton.hu e-mail címre! //

Bookings

A foglalások erre az eseményre lezárva.

Asztalfoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.