G. Fodor Gábor és új könyve: Orbán kontra Soros - Olvasótalálkozó, dedikálás

When

2024.06.20.    
18:00 - 19:30

Bookings

Bookings closed

Where

Scruton V.P.
Veres Pálné u. 12., Budapest , Pest , 1053

Event Type

Loading Map....

Az egyik legfontosabb dolog, ami a két címszereplőt elválasztotta egymástól, hogy Soros György azt gondolja, hogy a pénz minden, és mindenkit meg lehet venni, Orbán Viktor szerint viszont ez nincs így.
(Schmidt Mária)

Csak mi, magyarok bírunk ennyire érdekesek lenni, mert csak mi indulunk úgy a csatába, hogy „Isten, ne segíts, csak csodálkozz!”
(G. Fodor Gábor)

Ez a könyv két kimagasló tehetségű magyar emberről szól. Útjaik többször keresztezték egymást. Voltak időszakok, amikor úgy tűnt, hogy együttműködhetnek.

Az idősebb: Soros György már meglett, kőgazdag, ereje teljében lévő férfiként, tele társadalomátalakító tervekkel érkezett 1984-ben a magyar politikába. Hamar megállapodott a pártállam fejeseivel és útjára indította a Soros Alapítványt, ami azóta az egész világon fogalommá vált. A fiatalabb, Orbán Viktor az évtized végén robbant be a magyar politikába, és mindjárt a rendszerváltoztató erők vezetőjévé, az új, demokratikus Magyarországot akarók reményének megtestesítőjévé vált. Soros is rögtön meglátta benne a jövőt, és külföldi tanulmányúttal támogatta. Lehetett volna ez egy gyönyörű barátság kezdete. Nem az lett.

Eseményünkön a könyv szerzőjével, G. Fodor Gáborral és Fekete Rajmunddal, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatójával járjuk körbe a művet. A hozott, illetve a helyszínen megvásárolt példányokat az előadás végén dedikálja a szerző.

Időpont: 2024. június 20. (csütörtök) 18:00
Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 12. – Scruton V.P.

A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel, kérjük előzetesen regisztráljon! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!

Rendezvényünkön kép és hangfelvétel készülhet, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, illetve ha esetleg mégsem tud részt venni az eseményen, kérjük írjon a program@scruton.hu e-mail címre!

Bookings

Ez az esemény teltházas.

Asztalfoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.