Ételfilozófia - Bibliai ételek

When

2024.01.31.    
18:00 - 19:30

Bookings

Bookings closed

Where

Scruton Belváros
Zoltán utca 10., Budapest, 1054

Event Type

Loading Map....

A Biblia nem könnyű olvasmány, jóllehet fontos kultúrtörténeti alkotás, sőt a hívők számára Isten tervének aktuális hordozója.

Miért törték meg a kenyeret és hogyan böjtöltek a bibliai időkben? Vajon mit evett Jézus az utolsó vacsorán és miért? Mire jó a mirhás bor? Mire használták a tömjént?

Sok olyan Bibliában szereplő növény, állat, sőt szokások is előkerülnek, melyek ma kevésbé ismertek, pedig szimbolikus jelentést is hordoznak és közelebb vihetnek a mondanivaló megértéséhez. Erről beszélgetünk Fráter Erzsébettel, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert kurátorával, a „Biblia növényei” és a „Biblia ételei” című könyvek szerzőjével, aki úgy vall magáról, hogy bibliaolvasó füvészként a Szentírás növényeinek megismerésével és jelképrendszerük értelmezésével is Isten személyes üzenetét keresi az életében.

Helyszín: 1054 Budapest, Zoltán u. 10. – Scruton Belváros
Időpont: 2024. 01. 31. szerda, 18:00

A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel, kérjük előzetesen regisztráljon! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!

Rendezvényünkön kép és hangfelvétel készül, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!

Bookings

Ez az esemény teltházas.

Asztalfoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.