1944 – Magyarország német megszállása

When

2024.03.18.    
18:00 - 19:30

Bookings

Bookings closed

Where

Scruton Belváros
Zoltán utca 10., Budapest, 1054

Event Type

Loading Map....

1944. március 19-én a nemzetiszocialista Németország hadserege megszállta Magyarországot, amely hazánk történelmében éles cenzúrát jelentett.

Milyen folyamatok vezettek a megszálláshoz? Érdemes lett volna-e a Magyar Királyi Honvédségnek szembeszállnia a bevonulókkal? Mekkora mozgástere maradt a kormányzónak, Horthy Miklósnak március 19-ét követően?

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szakály Sándor Széchenyi-díjas történész, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója, valamint Pritz Pál történész, az MTA Eötvös József-koszorúval kitüntetett doktora, akiknek eszmecseréjét Gali Máté történész, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskolájának kutatótanára moderálja.

Helyszín: 1054 Budapest, Zoltán utca 10. – Scruton BELVÁROS
Időpont: 2024. március 18. hétfő, 18:00

// A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel, kérjük előzetesen regisztráljon! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!

Rendezvényünkön kép és hangfelvétel készül, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, illetve ha esetleg mégsem tud részt venni az eseményen, kérjük, írjon a program@scruton.hu e-mail címre! //

Bookings

Ez az esemény teltházas.

Asztalfoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.