Hogyan jut el egy magyar séf a brit királyi udvar konyhájáig? Milyen út vezet a ranglétra legaljáról a St. James’s Palace vezető konyhafőnöki pozíciójába? És mi mindent él át az, aki huszonévesen beleveti magát az angliai vendéglátás zűrzavaros, sokszor kegyetlen, máskor elképesztően szórakoztató világába?
Villám Attila könyvbemutatója épp ezekbe a történetekbe enged betekintést. „A király vacsorája” című könyv kapcsán felidézi azt a két évtizedet, amely során üvöltöző konyhafőnökökkel, részeg skót hajóskapitányokkal, pöfékelő angol katonatisztekkel és persze számtalan felejthetetlen figurával hozta össze a sors. Hallhatunk vakmerő kalandokról, váratlan fordulatokról és azokról a kulisszatitkokról, amelyek a fine dining világának ritkán látott oldalát mutatják meg.
Az est különleges lehetőség arra, hogy első kézből ismerjük meg, milyen a mindennapok valósága a brit királyi udvar konyhájában, hogyan gondolkodik egy mesteri precizitású séf a hivatásáról, és milyen élettapasztalatokat hozott haza Attila húsz év után Magyarországra.
Inspiráló történetek, őszinte vallomások, humor, kaland és gasztronómiai kulisszák mögötti világ – ez vár minden érdeklődőt A király vacsorája eseményen.
Az est moderátora: Beke Ádám
Időpont: 2025. december 12. (péntek) 19:30
Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 12. – Scruton V.P.
// A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszámra való tekintettel, kérjük előzetesen regisztráljon!
Vendégeinket kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg! A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
Rendezvényünkön kép és hangfelvétel készülhet, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!
A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, illetve ha esetleg mégsem tud részt venni az eseményen, kérjük írjon a [email protected] e-mail címre! //