Esemény

2023.03.23. 18:00 Scruton V.P.

Eljön az idő! - Gerber Pál Munkácsy-díjas festőművész kiállításmegnyitója

Iszom a teám. Olvasok. Amikor az Eljön az idő szövegét használtam, nem ismertem még Scrutont, így utólag pedig úgy látom, emellett a szöveg mellett, más munkák is mutatnak Scruton gondolkodásával valamiféle gondolatot. A hely adottságai, jelentősen meghatározták a kiállítható anyagot, ami talán a valóságosnál rendezettebb képet ad tevékenységemről. Ennél az jóval heterogénebb, de olyan hiányérzetem vagy aggályom egyáltalán nincs, hogy a közönség hamis képpel távozik.

A képek és a szövegek jó ideje szimbiózisban élnek nálam. Nem kevésbé fontos számomra a szöveg, de ezzel együtt képzőművészként definiálom magam, talán azért, mert így kezdtem és nem érzem szükségét és értelmét a meghatározás módosításának, és talán azért, mert egy olyan korban nincs súlya a definíciónak, amelynek külsőségeiben fontosak ugyan a definíciók, de azzal jóformán nem törődik, hogy a címkék mögött kiürült, elveszett vagy felcserélődőtt a tartalom.

2010-ben a Ludwig Múzeumban rendezett kiállításom címe ez volt: EGY ÉNEKKART KERESEK, AHOL MÉG ÉNEKELNEK, VAGY EGY MOSODÁT, AHOL MÉG MOSNAK. Nem véletlenül.

Gerber Pál, Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Scruton V.P.-ben, melynek megnyitóján a művésszel beszélgetünk.

Időpont: 2023. 03.23. 18:00

Helyszín: Budapest, Veres Pálné utca 12. - Scruton V.P.

Eseményünk ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Vendégeink kérjük, hogy programkezdés előtt legkésőbb 10-15 perccel érkezzenek meg!

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet reklám- és dokumentációs célokra is felhasználhatunk!

 

Jelentkezés
Eseménynaptár
Kapcsolódó programok