Esemény

2021.07.14. 18:30

Móser Ádám

Hangoló

kult agora zenehallgatás gasztro

Egy valódi kalandozás az érzékek világában. 

Hangoló címmel indul útjára azon programsorozatunk, amelynek központi eleme a kultúrákat átívelő zene szeretete. A zene olyan közös eszközünk, amely a nyelvek ismerete nélkül is segít megérteni a különböző nemzetek hagyományait és gondolatiságát. A muzsikaszó mellett minden alkalmat különleges menüvel teszünk színesebbé. Egy valódi kalandozás az érzékek világában. 

Az első alkalomra július 14-én kerül sor. A meghívott előadó, Móser Ádám tangóharmonika művész zenéjében francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék, klezmer keverednek kísérleti, kortárs, szabadzenei elemekkel.

„A zenében, amit írok és játszom, a szabadság a legfontosabb. Sokféle szabadság egyszerre. Francia-balkán-klezmer-tangónak hívom. A tangó nekem a kultúrák találkozásáról szól, ahogyan a sanzon is. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről, annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről. Mindkettőben a végtelen nyitottságot szeretem, hogy műfajilag nem lezártak. A tangóban ugyanúgy benne van Kelet-Európa, mint Argentína. New York, Odessza. A sanzonban a balkán. És minden mögött ott az improvizáció, ami segít kifejteni ezt a kulturális sokszínűséget.” (M.Á.)

Az est menüje egy mindenki által ismert, organikusan kifejlődött étel lesz, kétféleképpen elkészítve, lepénnyel tálalva: francia ratatouille és keleti shakshuka. Mindkét fogás ára: 2690 Ft

Időpont: 2021. július 14. 18:30-20:00

Helyszín: Scruton Közösségi Tér (1054 Budapest, Zoltán utca 10.)

A program ingyenes, védettségi igazolvány nélkül is látogatható, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés a hello@scruton.hu e-mail címen.

Eseménynaptár
Kapcsolódó programok