Hírek

2022.12.21. 09:00

Kávézz és kérdezz! - Mező Misi a Scruton BELVÁROS vendége volt

Az est folyamán Mező Misi beszélt a hallgatóságnak mindennapi életéről, zenei pályájáról, hitéről, gyűjtőszenvedélyéről, és természetesen az ünnep közeledtével arról, hogy mit jelent neki a karácsony.

Számára az ihlet nem olyan, hogy hétfő este pontban hat órakor érkezik, és homlokon csókol a múzsa. Ha bármikor elér egy dalötlet, azt azonnal le kell jegyeznem, fel kell vennem. Ilyenkor átrohanok a kisszobába egy gitárért, amit a feleségem csak úgy hív, hogy kupis szoba, mivel kétirányú gyűjtőszenvedélyem darabjai vannak oda bezsúfolva: gyűjtöm a gitárokat, valamint a bicskákat és a késeket. Felkapok egy gitárt és diktafonnal rögzítem az ötletet, feldúdolom, feljátszom.

Elmondása szerint, a látszat ellenére nem mindig nyugodt, türelmes, barátságos. Hozzátette: úgy élek, hogyha bármilyen probléma van körülöttem, amire nincs ráhatásom, azt kizárom az életemből. Miért keserítsem vele az életemet, ha nem tudok rajta változtatni? Ilyen volt számomra például a koronavírus-járvány.

A beszélgetést vezető Erhardt Ágoston kérésére arra is kitért, mit jelent számára a karácsony. A szeretet ünnepe manapság félre van értelmezve – mondta. Hozzátette: a szeretet nem azt jelenti, hogy egymást ajándékozzuk meg, hiszen a legnagyobb ajándékot mi kaptuk, emberek, Jézus Krisztus személyében. Így nem egymást, hanem az Úr Jézust kellene megajándékoznunk ilyenkor a figyelmünkkel, azzal a szeretettel, amellyel ő nyilvánult meg irányunkban.

Beszélt az Ünnepelt című, karácsonyi verses-zenés műsorról, amelyet a Duna TV felkérésére álmodott meg a karácsony eredeti jelentőségéről, Jézus megszületésének csodájáról. A műsorban szenteste új és ismert dalok hangzanak el, a fellépők a kortárs hazai irodalom és könnyűzene ismert és kiemelkedő alakjai.