Hírek

2021.07.06. 09:00

Rendszeresen megrendezésre kerülő programsorozataink

Részletes leírásokért és a pontos dátumokért látogass el közösségi oldalainkra!

Facebook / Instagram

 

Kávékóstoló / GASTRON

Tarts velünk és az Impresso-val, egy kávékóstolóra itt a scrutonban. A kóstoló során Hernyák Gábor kávészakértőnkkel tudtok beszélgetni a különlegességekről, aki háromféle kávét készít és tesz elemzés tárgyává. A V60-tól igazi zamatokat, gömbölyű savakat és gyümölcsös lecsengést várhatunk.

 

Fülelj! / KULTAGORA

– válogatás Roger Scruton lemezeiből

Vinylek a lejátszón. A pinceszint hűvösében Sir Roger Scruton lemezeiből hallgatunk meg egy-egy klasszikust.

 

Életváltók / ANIMA

Életváltók című rendezvénysorozatunkban olyan személyekkel beszélgetünk, akik mertek szakmát és életmódot váltani. A beszélgetés tárgya az életváltás, vagyis az a folyamat, amikor egy biztos egzisztencia helyett a bizonytalant választjuk, amikor a szellemi munkából a kétkezi munkához térünk át. Az est fő kérdése, hogy ezeket a döntéseket mi indukálta, melyek voltak azok a meghatározó pillanatok, amikor ezek a döntések megszülettek, és milyen visszajelzések érkeztek a váltás kapcsán.

 

Scruton nyomán / EX LIBRIS

Scruton nyomán című sorozatunkban Sir Roger Scruton magyar nyelven eddig megjelent köteteiből választ minden alkalommal két-két idézetet Hörcher Ferenc és beszélgetőpartnere.
(online esemény)

 

Kérdezz és kávézz / DISPUTA

Kérdezz és kávézz eseménysorozatunk keretein belül ismert emberek tűnnek fel közösségi terünkben. Ezen alkalmak során meghívottjaink bekapcsolódnak a scruton életébe, és kedvenc italaidat ők maguk készítik el neked. Vendégeinket mindeközben egy kötetlen beszélgetés keretein belül bátran kérdezheted karrierjükről, kihívásaikról és sikereikről is.

 

Két pohár bor / DISPUTA

„Két pohár bor” című eseményünket hagyományteremtő céllal indítjuk útnak, amelyben hónapról-hónapra izgalmas, a hivatásukban kiemelkedő és meghatározó személyiségeket
szeretnénk meginvitálni egy kötetlen beszélgetésre. Ezen események alkalmával néhány pohár bor mellett mesélnek meghívottjaink életükről, hivatásukról és kihívásaikról. A beszélgetés sokszínűségéről fiatal házigazdáink gondoskodnak.

 

Borkóstoló / GASTRON

Borkóstolóink során az ország minden tájáról érkeznek hozzánk borászok, borszakértők, akik inspiráló történeteken keresztül mutatják be a közönségük számára a nekik kedves tételeket.

 

Lélek és élet / ANIMA

A sorozatban meghatározó vagy éppenséggel megosztó történelmi jelentőségű személyek pszichológiai térképét készítjük el, elemezzük életrajzi adataik, műveik, tetteik alapján. A sorozat célja a közösségi identitásépítés olyan szereplők bemutatásával, akiknek tetteit életükben, a kudarc, a hit és a nemzetért való megküzdés jellemezte.